Etenkin lasten kohdalla on järkevää suosia hyväkuntoisia käytettyjä vaatteita ja tarvikkeita, sillä lapset kasvavat nopeasti ja heidän mielenkiinnon kohteensa vaihtuvat myös nopeaan tahtiin. Pääkaupunkiseudulta löytyy onneksi hyvä valikoima erinomaisia lasten kirpputoreja, joista esittelemme tässä artikkelissa kaksi.

Velmukirppis

Velmukirppis sijaitsee Malmilla hyvien kulkuyhteyksien päässä ja tarjoaa hyvän valikoiman second hand -lastenvaatteita ja -tarvikkeita. Velmussa kannattaa ehdottomasti vierailla, jos tarvitset täytettä lastesi vaatekaappiin tai jos etsit esimerkiksi hyväkuntoisia käytettyjä pala- tai lautapelejä. Paras valikoima on toki vauva- ja taaperoikäisille lapsille, mutta toisinaan löytöjä voi tehdä myös kouluikäisille.

Velmukirppiksen hyvä puoli on myös se, että kirppiksen pitäjät siistivät myyntipöytiä pitääkseen kirpputorin yleisilmeen siistinä. Tämä helpottaa myyjien työtä ja auttaa ostajia löytämään haluamansa tuotteet. Velmukirppis on aktiivinen myös Facebookissa ja julkaisee säännöllisesti omalla sivullaan kuvia uusista myyntipöydistä. Tämä auttaa asiakkaita arvioimaan tavallista helpommin, kannattaako kirppikselle lähteä etsimään uusia löytöjä. Asiakkaat tuntuvat arvostavan Velmukirppistä, sillä se on saanut asiakaspalautteena reilut neljä tähteä viidestä.

Vekarakirppis eli Kumpulan Helmi

Entinen Vekarakirppis, nykyinen Kumpulan Helmi, on toinen hyvä vaihtoehto, kun tarvitset lapsillesi hyväkuntoisia second hand -vaatteita tai tarvikkeita. Kirppistä ei turhaan kutsuta Kumpulan Helmeksi – onhan Helmessä käyty second hand -kauppaa jo reilut 10 vuotta. Vekara sanookin kierrätyksen olevan heille sydämen asia. Tällä kirpputorilla viihtyvät myös lapsiasiakkaat, sillä kirpparilla on oma leikkinurkkaus, kahvila ja hoitohuone. Näin lasten on helppo syödä eväitä vaikkapa kesken ostosreissun. Myös Kumpulan Helmi on saanut asiakkailtaan reilut neljä tähteä viidestä.

Helmen yksi hyvistä puolista on sen erityinen merkkivaatepiste, johon kannattaa suunnistaa, jos haluat lapsellesi hyväkuntoisia second hand -merkkivaatteita. Pisteen myyntiaika on kaksi viikkoa ja provisiota maksetaan 15 % myynneistä. Myyjälle ei aiheudu myynnistä muita myyntikuluja, joten tämä on oivallinen vaihtoehto, jos haluat myydä lapsesi merkkivaatteita, mutta varsinaisen myyntijakson varaaminen ei tunnu oikealta vaihtoehdolta. Merkkivaatepisteessä voi myydä vain tiettyjä merkkejä, kuten Gugguuta, Papua, Vimmaa ja Adidasta. Vaatteita voi tuoda myyntiin Kumpulan Helmen merkkivaatepisteeseen maksimissaan 30 kappaletta.