Second hand -liikkeiden kiertely ja hyvien löytöjen tekeminen edullisesti on monelle harrastus. Ellet ole vielä second hand -liikkeiden konkari, saatat kuitenkin tarvita hyviä vinkkejä loistavien löytöjen tekemiseen. Tämä artikkeli tarjoaa juuri niitä!

Ekslusiiviset osastot

Joistakin second hand -liikkeistä, kuten osasta UFF:n liikkeitä, löytyy erityinen merkkivaatteiden ekslusiivinen osasto. Tämän osaston vaatteet saattavat olla hieman tavallista kalliimpia, mutta joukosta saattaa löytyä suoranaisia aarteita. Seuraa osaston valikoimaa säännöllisesti ja huomaat pian, kuinka usein valikoima vaihtuu ja millainen osaston yleisilme on.

Kanta-asiakkuus

Monet second hand -liikkeet tarjoavat asiakkailleen mahdollisuutta kanta-asiakkuuteen. Tämä mahdollisuus kannattaa hyödyntää, sillä kanta-asiakkaana saat tietoa liikkeiden ajankohtaisista tarjouksista ja kampanjoista.

Esimerkiksi Fidan kanta-asiakkuus tarjoaa monenlaisia etuja. Kanta-asiakkaaksi liittyminen on helppoa ja kortti on helppo noutaa Fidan lähimmästä myymälästä. Kanta-asiakkaana saat 20 % alennuksen tehdessäsi vaate-, kenkä-, laukku-, kodin tekstiili- ja liinavaateostoksia Fidalla yli 20 eurolla. Saat myös Mylläkkäpäiviä koskevia ennakkotietoja sähköpostiisi ja voit näin varautua hyviin alennuksiin. Mylläkkäpäivillä on nimittäin kaikkia tuotteita koskeva 50 % alennus. Lisäksi Fidan kanta-asiakkaat saavat vaihtelevia myymäläkohtaisia etuja. Kanta-asiakkaan kannattaakin seurata Fidaa Facebookissa tai Instagramissa, jotta hän pysyy ajan tasalla Fidan tarjouksista.

Kiertele ajan kanssa

Parhaiden second hand -löytöjen tekeminen vaatii yleensä jonkin verran aikaa ja vaivaa. Kiertele siis erilaisia second hand -liikkeitä kaikessa rauhassa. Opit pian löytämään parhaat apajat ja arvioimaan tuotteita ja etenkin niiden hinta-laatusuhdetta kaikessa rauhassa.

Suosi verkkokauppoja

Myös second hand -tuotteiden kohdalla verkkokauppojen suosiminen on kasvava trendi. Verkkokaupat ovat helppokäyttöisiä ja niiden käyttö säästää aikaa ja vaivaa. Myös erilaisten vaihtoehtojen vertailu on netissä tavallista helpompaa. Toki moni second hand -fani suosii edelleenkin kivijalka second hand -liikkeitä, mutta aina tähän ei ole ajallisesti mahdollisuutta, jolloin verkon vaihtoehtoiset palvelut, kuten vähänkäytetty.fi, ovat oivallinen vaihtoehto.

Muista itsekin kierrättää

Sen lisäksi että suosit ostosten tekemisessä second hand -liikkeitä, kannattaa muistaa kierrättää myös itse! Näin elämäntavastasi tulee entistäkin luontoystävällisempi ja vastuullisempi. Perinteisten second hand -liikkeiden, itsepalvelukirpputorien, hyväntekeväisyyskirpputorien ja nettikirpputorien lisäksi esimerkiksi Hope on hyvä kierrätyskanava hyväkuntoisille second hand -tuotteille.