Osa second hand -liikkeistä on perustettu hyväntekeväisyyden ympärille. Toki liikkeet ovat saaneet osakseen myös negatiivista palautetta mutta tästä huolimatta moni asiakas kokee tällaiset second hand -liikkeet erityisen hyviksi ostopaikoiksi, koska tällaisista ostopaikoista ostamalla saa monta kärpästä yhdellä iskulla.

UFF

UFF pyrkii kestävään kehitykseen vaatekierrätyksen kautta. Samalla sen tavoitteena on äärimmäisen köyhyyden vähentäminen. UFF kertoo tukevansa myös elinikäisen oppimisen periaatetta. Koulutus on tässä tavoitteessa tärkeässä osassa. Sen lisäksi, että voit tukea toimintaa käymällä ostoksilla UFF:n liikkeissä, voit myös lahjoittaa UFF:lle vaatteita tai rahaa.

Vaatekierrätyksen kautta tavallinen kuluttaja saa vastuullisen ja helpon tavan tarpeettomaksi jääneiden vaatteiden kierrättämiseen. Vaatteiden lisäksi voit kierrättää myös urheiluvälineet, lelut, kodintekstiilit, jalkineet ja asusteet UFF:n kautta. Samalla myymälät tarjoavat ostoskanavan, jossa painottuu vastuullisuus. UFF tukee myös globaalitiedotusta.

Fida secondhand

Fida secondhand -myymälöitä löytyy monista kaupungeista, kuten Espoosta, Helsingistä, Kotkasta ja Tampereelta. Fida tarjoaa myös ilmaisen noutopalvelun pääkaupunkiseudulla, Hämeenlinnassa, Kotkassa, Lahdessa ja osassa Tamperetta. Voit lahjoittaa Fidalle second hand -tuotteita monin tavoin. Voit viedä lahjoituksesi suoraan myymälään. Lähin Fida-myymälä on helppo löytää Fidan nettisivujen kautta. Ethän kuitenkaan jätä lahjoituksiasi myymälän edustalle. Voit myös tilata lahjoituksillesi noudon tietyillä alueilla. Yksi helpoimmista tavoista tehdä lahjoitus on pudottaa se Fidan keräyslaatikkoon. Myös lähin vaatekeräyslaatikko löytyy Fidan sivuston kautta. Pidäthän kuitenkin huolta siitä, että lahjoitat laatikon kautta ainoastaan myyntikunnossa olevia tuotteita.

Lahjoita Hopelle

Eräs oivallinen tapa kierrättää hyväkuntoiset second hand -tuotteet on lahjoittaa ne Hopelle, joka tukee vähävaraisia ja kriisin kohdanneita lapsiperheitä. Lastenvaatteet, lelut ja pelit löytävät Hopen kautta uuden kodin, jossa ne tulevat tarpeeseen. Hope kerää myös aikuisten vaatteita, kodintekstiilejä ja kodin pientarvikkeita. Hopea kannattaakin harkita kierrätyskohteeksi halutessasi tukea haastavassa tilanteessa olevia lapsiperheitä kotimaassa. Samalla saat itsellesi hyvän mielen!

Hopen kohdalla on erityisen tärkeää huolehtia siitä, että lahjoitettavat tuotteet ovat hyväkuntoisia ja ajanmukaisia. Tuotteiden, jotka eivät ole enää myyntikunnossa, jatkokierrätys teettää Hopessa ylimääräistä työtä ja vie rahaa muulta toiminnalta. Lisäksi jo muutenkin heikossa asemassa olevia lapsia voidaan kiusata huonokuntoisista tai vanhanaikaisista vaatteista ja välineistä.