Kirppismyynti saattaa olla melko työlästä, mutta moni pitää siitä ja nauttii saadessaan pitää omaa pientä putiikkia, josta omat käytetyt vaatteet ja muut tuotteet löytävät uuden kodin. Kirpparimyynnissä on olemassa muutamia niksejä, jotka helpottavat myyntiä. Jaamme tässä artikkelissa kanssasi tällaisia niksejä.

Siisteys kunniaan

Järjestellessäsi kirppispöytääsi ja lajitellessasi myytäviä vaatteitasi kannattaa huomioida myytävien tuotteiden ja pöydän siisteys. Silittäminen saa käytetyt vaatteet näyttämään entistä siistimmiltä, mutta jos sinulla ei ole aikaa silittämiseen, viikkaa vaatteet kuitenkin mahdollisimman kauniisti tai ripusta ne esille hengareille. Älä vie myyntiin loppuunkäytettyjä, likaisia tai rikkinäisiä tuotteita. Tällaisille vaatteille on olemassa omat kierrätyskanavat, kuten H&M:n vaatekierrätys, jonka kautta voi kierrättää jopa parittomia sukkia.

Myyntipöydän siisteys on hyvä valttikortti! Voit auttaa ostajaa löytämään tarvitsemansa vaatteet vaikkapa merkitsemällä vaatteiden koot selkeästi näkyviin ja lajittelemalla pöydän selkeisiin osastoihin. Jotta pöytä pysyisi mahdollisimman siistinä, kannattaa sitä käydä siistimässä säännöllisesti. Joiltakin kirppareilta löytyy myös siistimispalvelu, jonka käyttöä kannattaa harkita, jos oma aika on kortilla. Siisteyden lisäksi muista kohtuullinen hinnoittelu!

Mainosta myyntipöytääsi

Omaa myyntipöytää voi myös mainostaa vaikkapa Facebookissa. Saatat löytää näin kiinnostuneita ostajia tuotteillesi ja lisätä myyntipotentiaaliasi. Käytä luovuuttasi ja uskalla heittäytyä! Jos keräät myyntipöydälläsi rahaa tiettyyn hyväntekeväisyyskohteeseen, kuten kodittomille kissoille tai lapsesi urheiluseuralle, kerro tästä selkeästi vaikkapa myyntipöydältäsi löytyvässä kyltissä. Ole kuitenkin aina rehellinen, äläkä anna ostajille väärää informaatiota myyntituottojen käytöstä!

Kokeile face to face -myyntiä

Vaikka moni kokeekin itsepalvelukirppikset kaikista näppärimmäksi tavaksi päästä käytetyistä vaatteista ja tavaroista eroon, niin kannattaa muistaa myös perinteiset kirpputorit ja niin sanottu face to face -myynti. Myyminen vaatii toki vaivannäköä, mutta kauppa saattaa käydä itsepalvelukirppistä paremmin, kun olet itse paikan päällä kertomassa tuotteistasi ja kun ostajilla on mahdollisuus tinkiä niiden hinnoista. Sitä paitsi paikan päällä myyminen voi olla yllättävän hauskaa! Tutustut uusiin ihmisiin ja pääset juttelemaan heidän kanssaan. Monen mielestä juuri tällaiset pienet kohtaamiset ovat kirpputorimyynnin parasta antia ja monelle tällainen face to face -myynti on jo suoranainen harrastus.